Poslednje dve nedelje mi ništa ne ide od ruke. Pokušavam da se setim baš svakog baksuza ali iskreno kad ima nećega u velikoj količini, onda je i teško zapamtiti baš sve. Ali ja se i dalje trudim! Ne da zapamtim, nego da se držim. Ovo je samo jedan mali težak period u mom neslavnom životu. Sutra ću se smejati, samo sad ne mogu. Sad sam kanda malo besna. Očekujem reprodukovanje energije uskoro ili dolazi period ko-preživi-neće-da-preživi!

Prvo, telefon nema signal, samim tim ni adsl ne funkcioniše. Mnogima je to smešan problem. E, ali ja tako preživljavam. Bez toga nema posla, nema zarade. Nemam ja ništa protiv plate na kraju meseca, ali jednostavno nisam takav tip. I eto sad, ko me ter'o da postanem privatnik. Niko se ne odaziva na moje pozive koji su kasnije postali prava kuknajva, da neko barem izađe na teren i kaže šta je problem i koliko ću morati još da čekam popravku. O zaostatku na poslu neću ni da govorim. Dobavljaču dva puta platim istu fakturu, jer nisam imala uvida u elektronsko bankarstvo i u silnom "gužvanju" na radnom mestu, učinim ovu katastrofalnu grešku i sama sebi zarobim sredstva, u najboljem slučaju jedan dan. Ima se, može se.

Odem u ageniciju da se raspitam za zimovanje, sa željom da svoj rođendan proslavim na planini...naravno, nema mesta. Baš tad je kongres pravnika i sve je popunjeno. Prihvatim aranžman dva dana kasnije, za koji naravno nije obezbeđen prevoz jer svi putuju subotom, samo ja putujem ponedeljkom!

Konačno proradi telefon, sa njim i internet, ugase mi mobilni, sasvim slučajno! Greškom. I to je pogrešio neko ko će na kraju meseca primiti svoju platu i baš ga briga što je meni ugasio izvore prihode na ovaj način, greškom.

Kupim online kućni bioskop, posle par dana stigne na kućnu adresu. Radosti mojoj nema kraja, međutim kada sam sve postavila na svoje mesto shvatila sam da glavnog kabla NEMA. Tako da mi evo već sedmi dan (i brojem:7) kućni bioskop krasi sobu bez mogućnosti puštanja filmova, jer kabal koji ga spaja sa TV mi još uvek nisu dostavili.

Sinoć odem do bankomata. Posle ukucavanja cifara, cupkam i očekujem da mi divna spravica udeli neki dinar...odjednom, crn ekran! ERROR TRANSFER... pokušam ponovo, međutim na ekranu piše informacija da nemam dovoljno sredstava. Ovog puta mi je progutao keš, umesto da ga ispljune! Naravno, u najboljem slučaju ću dobiti novce natrag za 3-4 radna dana. Ali sutra je subota. U mom slučaju to će možda čak i uhvatii oba vikenda. Možda se poklopi datum mog putovanja na odmor, pa da, ponedeljak, ako uopšte dođe!

Ali, eto, trudim se...